Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ


 Οι ΣυριζοΑνέλ την μετατρέπουν σε μια απέραντη Ευρωατλαντική βάση.. Νέα κορακοφωλιά αυτή τη φορά στην ιδιαίτερη πατρίδα μου.. Την Καλαμάτα..



Τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα βιώνει έναν «ακήρυχτο πόλεμο» από πλευράς Τουρκίας επανέλαβε χτες ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, προσερχόμενος στο 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, στη Σχολή Ικάρων.


Μιλώντας για τις ενέργειες της Τουρκίας, είπε ότι αυτές συναντιούνται «σε περίοδο πολέμου ή τουλάχιστον έχουν συνθήκες πολέμου. Δεν μιλάμε για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει ξεκινήσει από το 1974, όταν η Τουρκία αποφάσισε να παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο».

Παραπέρα, σκιαγραφώντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης για ανάληψη πρόσθετων ρόλων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είπε ότι «η Ελλάδα, με τις τελευταίες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και των Επιτελείων, μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα μεγάλο αεροπορικό κέντρο. Η Καλαμάτα μετατρέπεται ίσως στη μεγαλύτερη αεροπορική στρατιωτική ακαδημία που υπάρχει στην Ευρώπη. Παράλληλα γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν, προκειμένου να διευκολυνθεί και η Γενική Αεροπορία».

Εξήγησε ότι «λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας, η Ελλάδα μπορεί να είναι η Φλόριντα της Ευρώπης για τη Γενική και την Πολεμική Αεροπορία. Ηδη υπάρχουν αιτήματα από πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και τις Πολεμικές τους Αεροπορίες, προκειμένου να εκπαιδεύονται εδώ πιλότοι και τεχνικό προσωπικό».

Οπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές για το στήσιμο αυτής της νέας ευρωατλαντικής, ουσιαστικά, υποδομής, θέλουν η 120ή Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος να αναδειχθεί σε «πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης». Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις για διακρατική συμφωνία με ΗΠΑ ή Καναδά, ώστε να καταρτίσουν ένα Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) όπου θα πατήσουν ενδιαφερόμενες εταιρείες για να παράσχουν αναγκαίο υλικό και υποστήριξη, π.χ. προσφορά με τη μέθοδο leasing εκπαιδευτικών αεροσκαφών. Αρμοδίως αναφέρεται ότι μπορούν να εκπαιδεύουν έως και 150 ξένους μαθητές κατ' έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: